Our aim is to help educators create meaningful sustainability education, supported by all sectors.

deelnemers denktank

WOLF

Wolf, de jongste deelnemer van de denktank, zit al op de middelbare school. Hij onderzoekt het uitsterven van algen, die veel zuurstof maken. Wolf voert proeven uit thuis en in het eco-laboratorium van The Weathermakers om te ontdekken hoe we meer algen kunnen laten groeien.

EVA

Eeva gelooft dat het woningtekort in Nederland voor een deel opgelost kan worden als er meer gebouwd wordt in balans met de natuur, en de gemeenschap meer investeert in samenleven als 'community'. Hoe ziet wonen en leven eruit als mensen, dieren en planten samen een thuis hebben?

ENNA

Enna onderzoekt het verschil in duurzaamheid en CO2 tussen zuivel- en sojayoghurt. Ze wil mensen overtuigen meer sojayoghurt te kopen door reclame, prijsverlaging, smaaktesten en het vergelijken van gezondheid en duurzaamheid van plantaardige en zuivelproducten.

Marij

Marij onderzoekt duurzaamheid in de agrarische sector. Ze praat met boeren en maakt een enquête om te ontdekken hoe niet-duurzame boeren wel duurzamer willen en kunnen worden. De resultaten wil ze bundelen in een boekje en op een website plaatsen.

Kirsten

Kirsten onderzoekt welke rol jongeren kunnen spelen om klimaatverandering tegen te gaan. Wat kunnen ze doen zolang zij nog niet op de stoel van de beleidsmaker zitten?

Reinout

Reinout onderzoekt de medische industrie en vraagt zich af wat we hebben gewonnen door medische vooruitgang en wat we zijn kwijtgeraakt aan natuurgeneeskunde. Hoe kunnen we deze gewonnen en verloren aspecten, zoals de waarde van planten en kruiden, weer samenbrengen?

simeon

Simeons project 'Sim at sea' richt zich op bewustwording en actie tegen plasticvervuiling. Hij zeilt de Atlantische Oceaan over, verzamelt plastic en brengt ophopingen in kaart. Daarnaast wil hij mensen bewust maken en initiatieven opzetten, zoals beach clean-ups.

bente

Bente onderzoekt welke voedselproducten vaak in Nederland worden verspild. Om dit tegen te gaan, maakt ze een kookboekje met avondgerechten die deze producten bevatten. Zo wil ze voedselverspilling verminderen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld.

Medine

Medine wil bewustzijn creëren over de kwetsbaarheid van onze natuur en mensen motiveren beter voor hun omgeving te zorgen. Met haar video hoopt ze dat mensen duurzame gewoontes oppikken, zodat we onze geliefde plekken ook over 50 jaar nog kunnen blijven bezoeken.

valentijn

Hoe kan muziek luisteraars bewust maken van klimaatverandering en de noodzaak tot actie, terwijl ook hoop wordt gegeven voor een duurzame toekomst? Is het mogelijk een Green Music Festival te organiseren om jongeren te inspireren met hulp van artiesten en bedrijven?

rivka

Rivka onderzoekt de spanning tussen economische groei en milieubescherming, met focus op diepzeemijnbouw. Eilandstaten in de Stille Oceaan moeten kiezen tussen economische stimulering door mijnbouw of het beschermen van hun mariene ecosystemen tegen schade.

thijmen

Thijmen onderzoekt burgerparticipatie in Nederland. Hij kijkt naar de richtlijnen uit het Klimaatakkoord van 2019 en in hoeverre deze worden nageleefd. Daarnaast onderzoekt hij hoe burgerparticipatie wordt ingezet als middel tegen klimaatverandering.

onyx

Onyx wil journalist worden en zet de eerste stappen door te onderzoeken hoe duingebieden beschermd worden en hoe dit beter kan. Onyx voert hiervoor onder andere interviews met bezoekers en wandelaars in de Waterleidingduinen.

nina

Nina wil middelbare scholieren in Nederland verbinden met scholieren in Afrika via haar project 'Eco-students for Eco-students'. Door digitale pen-vriendschappen delen ze ervaringen over klimaatverandering en kijken ze hoe ze elkaar kunnen helpen. Nina wil het project uitbreiden.

lars

Lars is geïnteresseerd in klimaatveiligheid en moderne technologieën. Hij wil uitvouwbare zonnepanelen ontwerpen die inzetbaar zijn op militaire kampen en voor consumenten. Zijn doel is groene energie opwekken en de uitstoot verminderen.

Fiene-fleur

Fiene-Fleur laat kinderen zien hoe ze met restjes heerlijke gerechten kunnen maken. Door haar aanpak ontdekken kinderen spelenderwijs hoe leuk én belangrijk het is om voedselverspilling tegen te gaan. Zo draagt ze bij aan een duurzamere toekomst, waar elke hap telt.