Eco students for Eco students

Would children from other countries find it interesting to learn more about climate change in other countries than their own country ?

NINA ELSHOF

Ik ben Nina Elshof, ik ben 14 jaar oud en woon in Zutphen (Gelderland). Ik ben half Roemeens en heb daar veel familie. Ik ben niet religieus, hoewel mijn Roemeense familie dat wel is. Ik speel tennis en ik hou van geschiedenis. Ik vind klimaatverandering interessant, maar tegelijkertijd ook heel eng.

Ik vind het leuk om aan dit project deel te nemen, omdat het belangrijk is voor de wereld dat we klimaatverandering en milieuvervuiling bestrijden. Ik beschouw mezelf als een heel sociaal persoon, wat ook een rol speelt in het project waar ik momenteel aan werk.

prjoject description.

“Eco Students for Eco Students” is een project dat is ontworpen om middelbare scholieren uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen, specifiek tussen Nederland en Kenia, om te discussiëren over klimaatverandering en milieukwesties. Door middel van dit programma kunnen leerlingen persoonlijke inzichten delen over klimaatuitdagingen die van invloed zijn op hun respectieve regio's, zoals waterschaarste in Kenia en waterbeheer in Nederland. Door ideeën en ervaringen uit te wisselen wil het project een beter begrip kweken van verschillende milieuproblemen en gesprekken op gang brengen over hoe jongeren kunnen bijdragen aan oplossingen voor deze wereldwijde uitdagingen.

Het project faciliteert digitale 'penvriendrelaties' tussen leerlingen van deelnemende scholen, zodat ze vriendschappen kunnen sluiten en kunnen samenwerken aan oplossingen voor klimaatproblemen. Het uitwisselingsprogramma wordt ondersteund door organisaties zoals Justdiggit, dat hielp bij het leggen van de eerste contacten met scholen in Kenia. Via deze partnerschappen worden leerlingen aangemoedigd om samen oplossingen te bedenken en inspiratie en motivatie van elkaar te krijgen. Door de internationale dialoog te bevorderen, wil “Eco Students for Eco Students” een netwerk opbouwen van jonge mensen die zich gesterkt voelen om klimaatproblemen in hun gemeenschap aan te pakken.

Research question

De vraag die ten grondslag ligt aan dit project is: Kunnen middelbare scholieren wereldwijd met elkaar in contact komen om te discussiëren en motivatie te vinden rond klimaatverandering en vervuiling, en zouden ze het waardevol vinden om te leren van elkaars regionale ervaringen? Uit interviews met scholieren en milieuactivisten blijkt dat jongeren inderdaad geïnteresseerd zijn om te leren over de gevolgen van de klimaatverandering in andere delen van de wereld. Deze uitwisselingen laten zien hoe verschillend klimaatverandering elke regio beïnvloedt, waardoor het duidelijk wordt dat er veel te leren valt van elkaars uitdagingen en oplossingen.

Door gesprekken met experts en medestudenten heeft het project aangetoond dat interculturele klimaatdiscussies boeiend en nuttig kunnen zijn voor leerlingen. Uit de feedback die tot nu toe is ontvangen, blijkt dat leerlingen in Kenia en Nederland graag ideeën uitwisselen en nadenken over uitvoerbare stappen om het milieu te helpen. Het project laat niet alleen zien dat jongeren open staan voor dergelijke samenwerkingen, maar ook dat ze in staat zijn om nieuwe perspectieven en oplossingen te genereren als ze samenwerken.

conclusion

Door scholieren overal ter wereld aan te moedigen om creatief na te denken over oplossingen voor het milieu, kunnen we verbindingen blijven opbouwen. Ik hoop dat we met de steun van mijn school, de gemeenschap en mogelijk zelfs de overheid van "Eco Students for Eco Students" een betekenisvolle kracht voor verandering kunnen maken in de strijd tegen klimaatverandering.