Increasing awareness about deep-sea mining.

The conflicting priorities of economic growth and environmental protection: deep-sea mining.

rivka meelis

Mijn naam is Rivka, ik ben 17 jaar oud en zit nu in mijn laatste jaar van de middelbare school. Ik heb mij aangesloten bij deze denktank omdat ik heel graag wil bijdragen aan het stoppen van de klimaatcrisis.

Ik ben nu al een paar jaar klimaatactivist, voor mijn eigen toekomst maar vooral voor alle levens die al in gevaar zijn door de gevolgen van de klimaatverandering. Ik denk erover om volgend jaar rechten te gaan studeren. Deze Denktank lijkt mij een goede manier om alvast bezig te zijn met recht & klimaat!

prjoject description.

Dit project richt zich op het complexe conflict tussen economische ontwikkeling en milieubehoud en richt zich daarbij op diepzeemijnbouw in de wateren van eilanden in de Stille Oceaan. Veel van deze staten worden heen en weer geslingerd tussen de belofte van economische groei die diepzeemijnbouw met zich mee zou kunnen brengen en de potentiële schade die het oplevert voor kwetsbare mariene ecosystemen. Het project onderzoekt de motivaties voor en tegen diepzeemijnbouw, de milieu-impact op het leven in de oceaan, de implicaties voor de wereldwijde energietransitie en de economische druk die deze controversiële industrie drijft.

Het primaire doel is om te pleiten voor een moratorium op diepzeemijnbouw, waarbij de Nederlandse regering wordt aangemoedigd om een pauze in te lassen in deze activiteiten om verdere schade aan het zeemilieu te voorkomen. Door het publieke bewustzijn in Nederland te vergroten, hoopt het project maatschappelijke steun te verzamelen voor dit initiatief, met als doel beleidsbeslissingen te beïnvloeden. Als Nederland een standpunt inneemt, kan dat een precedent scheppen en andere landen inspireren om zich aan te sluiten bij de beweging voor een moratorium, wat uiteindelijk helpt om de mariene biodiversiteit op grotere schaal te beschermen.

Research question

Dit onderzoek probeert de bredere implicaties van diepzeemijnbouw bloot te leggen door zowel de economische als de ecologische belangen te analyseren. Een cruciaal aandachtsgebied is begrijpen hoe de vraag naar zeldzame mineralen, essentieel voor de wereldwijde energietransitie, de interesse in diepzeemijnbouw heeft vergroot. Naarmate landen schonere energieoplossingen zoeken, is de behoefte aan metalen als kobalt en nikkel toegenomen, waardoor naties en bedrijven diepzeemijnbouw als een haalbare oplossing zien. In dit deel van het onderzoek wordt onderzocht hoe deze vraag zowel het beleid als de belangen van bedrijven beïnvloedt, met name in economisch kwetsbare regio's zoals eilandstaten in de Stille Oceaan.

Een ander belangrijk aspect van het onderzoek onderzoekt de potentiële milieurisico's van diepzeemijnbouw, waaronder de invloed op unieke mariene soorten en ecosystemen die nog niet volledig worden begrepen. Door recente wetenschappelijke bevindingen over diepzeebiodiversiteit te onderzoeken, wil het onderzoek de aandacht vestigen op de onomkeerbare schade die kan ontstaan als de winning doorgaat zonder toereikende regelgevende kaders. Deze informatie zal helpen om de Nederlandse regering te betrekken bij de oproep tot een moratorium, waarbij het belang van voorzorg wordt onderstreept in het licht van onzekere gevolgen voor het milieu. Met deze aanpak wil het onderzoek de noodzaak aantonen van internationale samenwerking bij het vinden van een balans tussen economische ontwikkeling en verantwoordelijkheid voor het milieu.

conclusion

Door het bevorderen van publieke bewustwording en beleidsbetrokkenheid is het doel om een verantwoordelijk beheer van mariene hulpbronnen op de lange termijn te promoten dat in lijn is met milieubehoud en duurzame ontwikkeling.