Making children more knowledgeable about the climate.

What can children do about climate change?

kirsten pors

Ik doe mee aan de Denktank omdat ik eigenlijk nog niet veel doe voor het klimaat en ik er graag meer over wil leren. Ik doe ook mee omdat ik het klimaat een heel belangrijk en interessant onderwerp vind. Ik vind dat er meer aandacht moet komen voor duurzaamheid en klimaatverandering. Ik wil graag meewerken aan oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan omdat ik denk dat jongeren dit ook heel goed kunnen.

Maar we mogen op dit moment nergens meepraten of meedenken over het klimaat. En misschien kunnen we de wereld zelfs een beetje beter maken door een bijdrage te leveren.

prjoject description.

Mijn project richt zich op het in staat stellen van kinderen om actie te ondernemen tegen klimaatverandering door hen te voorzien van toegankelijke kennis en hulpmiddelen. Kinderen zijn de toekomstige leiders en verzorgers van de planeet, dus het is cruciaal dat ze het belang van verantwoordelijkheid voor het milieu al vroeg begrijpen. Veel kinderen willen wel helpen, maar hebben niet de middelen of kennis om mee te doen. Door middel van dit project wil ik eenvoudige, boeiende manieren creëren waarop kinderen kunnen leren over klimaatverandering en stappen kunnen ondernemen om het probleem aan te pakken, hetzij door middel van kleine acties of grotere initiatieven zoals protesten.

Het doel is om kinderen voor te bereiden op de uitdagingen waar ze in de toekomst mee te maken zullen krijgen en ze tegelijkertijd te laten zien dat ze niet hoeven te wachten tot ze volwassen zijn om een verschil te maken. Door een gevoel van nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid te stimuleren, moedigt mijn project kinderen aan om zich nu bezig te houden met klimaatkwesties en helpt hen om gewoonten en kennis op te bouwen die zowel hun toekomst als het milieu ten goede zullen komen.

Research question

Ik was verrast door hoe gemakkelijk ik experts met de juiste contacten kon bereiken, maar ook door hoe moeilijk het is om echte verandering in de wereld teweeg te brengen zonder aanzienlijke invloed of macht. Ik realiseerde me echter dat ik door mijn eigen gedrag te veranderen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen, toch een impact kan hebben. Een van de uitdagingen waarmee ik werd geconfronteerd, was de communicatie met onbekende volwassenen die vaak complexe antwoorden gaven, waardoor het moeilijk was om duidelijke informatie te krijgen. Desondanks vond ik het proces waardevol, vooral nadat ik een interviewtraining had gekregen waardoor ik me zelfverzekerder voelde. Het begin van het project was aanvankelijk overweldigend, maar toen ik eenmaal mijn richting had gevonden, ging alles snel vooruit en ik ben trots op wat ik heb bereikt.

Door dit project leerde ik ook over de energietransitie, waarbij traditionele energiebronnen worden vervangen door duurzamere, zoals wind- en zonne-energie. De volgende stap in deze transitie is het aanmoedigen van mensen om deze veranderingen over te nemen en eraan deel te nemen. Daarnaast bleek uit mijn onderzoek dat geld een grote barrière is voor duurzaamheid, omdat mensen duurzame opties zoals zonnepanelen en elektrische auto's vaak te duur vinden. Om dit aan te pakken heb ik een fondsenwervingsinitiatief voorgesteld voor scholen in Nederland om duurzame projecten zoals zonnepanelen te steunen, die naar landen in nood, zoals Oekraïne, gestuurd kunnen worden. Door kinderen te betrekken bij fondsenwerving, worden ze zich ook meer bewust van klimaatproblemen en dragen ze bij aan zowel lokale als wereldwijde inspanningen voor duurzaamheid.

Door geld in te zamelen voor dingen zoals zonnepanelen, geloof ik dat kinderen op een leuke manier kunnen gaan nadenken over het klimaat en kunnen leren hoe ze een verschil kunnen maken. Het gaat niet alleen om geld inzamelen, maar ook om nieuwsgierig worden en begrijpen dat zelfs kleine acties tot grote veranderingen kunnen leiden, of het nu gaat om het ondersteunen van duurzame energie of het maken van betere keuzes voor het milieu.

conclusion